Rivierengebied

'Dit loopt een keer verkeerd af', zorgen om 'Snapchatmishandelingen'

Wijkagent maakt zich zorgen over 'Snapchatmishandelingen'
Wijkagent maakt zich zorgen over 'Snapchatmishandelingen' © Marcel Krijgsman
TIEL - De Tielse wijkagent Erwin van Dalen maakt zich zorgen over jongeren die elkaar via Snapchat uitdagen en vervolgens bedreigen en zelfs mishandelen.
Het geweld wordt volgens Van Dalen gefilmd en daarna doorgestuurd. "Stop daar gewoon mee, dit loopt een keer verkeerd af", schrijft hij op Instagram.

'Er worden klappen uitgedeeld'

"Het zijn bepaalde groepen die andere groepen uitdagen, of een van hen", licht hij donderdag toe. "Mensen attenderen ons erop. Het lijkt een trend. Jongeren ruziën wel vaker op social media, maar nu wordt het ook fysiek. Er worden zelfs klappen uitgedeeld."
"Scholen worden hier ook mee geconfronteerd, want soms wachten jongeren daar anderen op. Het moet niet nog erger worden", besluit Van Dalen.

'Met kinderen in gesprek'

De wijkagent denkt dat sommige ouders niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan en wat er allemaal gaande is op de telefoons van hun kinderen. Hij wil hen hier bewust van maken. "Het is goed dat zij weten wat er speelt en dat zij met hun kinderen in gesprek gaan dat dit soort dingen niet normaal is."
Hij adviseert de ouders om af en toe de telefoons van hun kinderen te controleren op filmpjes en dan vooral op Snapchat. "Je zult je verbazen wat daar wordt afgesproken en gedeeld."