Achterhoek / Rijk van Nijmegen

Waar tank je nu goedkoper? Duitsland of Nederland?

LPG en diesel zijn nu nog voordeliger in Nederland, maar voor Euro95 kan het soms weer lonen om in Duitsland te tanken
LPG en diesel zijn nu nog voordeliger in Nederland, maar voor Euro95 kan het soms weer lonen om in Duitsland te tanken © ANP
DE HEURNE - Moeten we inmiddels alweer de grens over om voordelig te tanken? Of kunnen Duitsers nog steeds beter naar ons komen? Het antwoord, bijna altijd klip en klaar Duitsland of Nederand, hangt nu af van het soort brandstof dat je tankt en de precieze pomp die je kiest.
Voor LPG en diesel blijf je gerust nog eventjes aan onze kant van de grens, waar je nog onder de 2.00 euro diesel en onder de 75 cent lpg kan vinden. Maar voor Euro95 (E10) kan je het beste even goed prijzen vergelijken.
In Duitsland is op sommige plekken de benzine met 1,85 euro een paar centen goedkoper dan bij voordelige pompen in de Nederlandse grensstreek, waar je nog voor 1,89 euro terecht kan. Maar bij veel Duitse pompen betaal je ook 1,89 euro, dus niet elke Duitse pomp biedt goedkopere benzine.
Dat blijkt uit onze prijsvergelijking tussen benzineprijzen in de grensplaatsen Kleve, Emmerich en Bocholt op clevertanken.de, en die Nederlandse grensstreek in de ANWB Onderweg app.
Nederlanders tankten jaren voordelig in Duitsland. Afgelopen september draaiden de rollen om en kwamen Duitsers juist bij ons tanken. De brandstofprijzen in de grensstreek kruipen nu weer naar elkaar toe.

Zie ook: