Liemers

'Borstengluurder' Rijnstate aangehouden na politieonderzoek

Het ziekenhuis in Zevenaar
Het ziekenhuis in Zevenaar © Wikipedia/Rijnstate
ZEVENAAR - De zorgmanager van ziekenhuis Rijnstate in Zevenaar die ongeoorloofd in ruim 160 dossiers keek met borstenfoto's, is dinsdag aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van computervredebreuk en schending van het beroepsgeheim. De man werd eerder dit jaar door het ziekenhuis ontslagen toen de ongeoorloofde inzage aan het licht kwam.
Het nieuws kwam naar buiten doordat de moeder van één van de gedupeerden aan de bel trok bij Omroep Gelderland. Daarna meldden zich meer gedupeerden. Ziekenhuis Rijnstate deed vervolgens aangifte tegen de voormalig medewerker waarop de politie een onderzoek startte.

Foto's niet verspreid

Volgens de politie is bij de verdachte thuis een huiszoeking geweest waarbij alle apparatuur zoals computers en telefoons in beslag is genomen en uitgebreid is onderzocht. Daaruit blijkt volgens de politie dat de foto's niet zijn verspreid. Er is niets geprint of opgeslagen, laat een woordvoerder weten.
De man heeft wel bekend dat hij de borstenfoto's heeft bekeken. Het voormalig afdelingshoofd is na verhoor weer vrijgelaten, omdat er geen vluchtgevaar of kans op herhaling is. Het is nog niet duidelijk of hij zich zal moeten verantwoorden voor de rechter. Er worden verder geen mededelingen gedaan over de identiteit van de man.

Opgelucht

De gedupeerden die contact hebben gezocht met de politie zijn vandaag ingelicht over de aanhouding van de zorgmanager. Een van hen reageert opgelucht dat de man is opgepakt, maar schrikt wel van het feit dat hij op vrije voeten is gesteld.
De gedupeerden krijgen - als ze willen - nog een toelichting op het onderzoek in een persoonlijk gesprek.

Zie ook: