Achterhoek

Hier bakken ze de lekkerste patat van Gelderland

De beste snackbar van onze provincie staat in Doetinchem.
De beste snackbar van onze provincie staat in Doetinchem. © ANP
DOETINCHEM - Weg met slappe patat en lauwe kipcorns. Bij deze twaalf snackbars in onze provincie moet je zijn als je goede patat wil eten.
PR-bureau Nobudget zet twaalf Gelderse snackbars op een voetstuk. En dat doet ze om de lokale snackbars een hart onder de riem te steken. De energieprijzen rijzen ook bij cafetaria's de pan uit en daarom kunnen ze wel wat extra klandizie gebruiken.

Hier staat (weer) de beste snackbar

Nobudget baseerde de eindstand op Google reviews. Eeterij De Dennen uit Doetinchem mag deze trofee toevoegen aan hun inmiddels goedgevulde prijzenkast. Deze snackbar eindigde met 4,8 (uit een maximum van 5 sterren) bovenaan in Gelderland. Vooral het personeel en de hamburgers kunnen op goedkeuring van de Doetinchemmers rekenen.
Cafetaria Goldenbelds uit Zutphen grijpt net naast de eerste plaats, met een gemiddelde van 4,7 sterren. De patat en de kibbeling vinden gretig aftrek. Cafetaria De Driesprong uit Velp maakt de top-3 compleet, vermoedelijk dankzij de pindasaus die regelmatig wordt bejubeld door mensen die een review achterlieten.

De volledige top-12:

1. Eeterij De Dennen, Doetinchem (4,8)
2. Cafetaria Goldenbelds, Zutphen (4,7)
3. Cafetaria Driesprong, Velp (4,7)
4. Piccolino, Nijmegen (4,7)
5. Carola's Cafetaria, Wijchen (4,7)
6. Cafetaria De Snoek, Arnhem (4,7)
7. Kruimig frietmakerij, Wageningen (4,6)
8. Aris Frieterie, Laren (4,6)
9. Snackbar 't Bikkertje, Ugchelen (4,6)
10. Snackbar Corry, Nijmegen (4,6)
11. Tippel-inn, Vaassen (4,6)
12. Cafetaria Dolfijn, Arnhem (4,6)
Nobudget heeft de rangschikking inmiddels aangepast, waardoor snackbar Hoogstraat uit Hengelo nu op plek 6 staat in Gelderland met een 4,7. De snackbars eronder dalen hierdoor uiteraard een plaats.

Prijzen

Naast het samenstellen van de lijst deed Nobudget onderzoek naar de prijzen die worden gerekend voor een frietje (klein formaat), een frikandel en een kroket, zonder toppings. In iedere provincie werden prijzen van vier snackbars opgevraagd.
Op basis van het gemiddelde van deze 48 snackbars bleek dat gemiddeld 2,44 euro wordt gerekend voor een klein portie friet, 2,12 voor een frikandel en 2,19 voor een vleeskroket.