Arnhem en omstreken

Wijkagent Joyce in Bureau Arnhem: 'We doen meer dan alleen bonnen schrijven'

Ewout (links) met Joyce en haar collega Cees.
Ewout (links) met Joyce en haar collega Cees. © Politie
ARNHEM - Heftige achtervolgingen en spannende momenten. Vanaf vanavond kunnen we meekijken met Gelderse politieagenten in de serie Bureau Arnhem. Presentator Ewout Genemans volgt hierin onder meer Joyce, een wijkagent in Klarendal. Ze kijkt reikhalzend uit naar de eerste uitzending. "De meeste mensen willen graag in beeld bij een melding."
Dinsdagochtend sprak presentator Frank van Dijk met Joyce in zijn radioprogramma Goedemorgen Gelderland. De wijkagent vertelt hem hoe het was om tijdens je werk zo'n camera achter je aan te hebben.
"Het was een mooie ervaring", vertelt ze. "Ewout en zijn cameraman zijn superprofessioneel. Ze weten wanneer ze afstand moeten nemen of even om het hoekje moeten staan. Ons werk heeft er niet onder te lijden gehad. Het verliep heel soepel. En sowieso maakten we voor iedere melding een kort praatje over waar we naartoe gaan en wat we doen."

Aanhouding met verzet

Het is natuurlijk wel wennen voor de melder en andere mensen die op de plek van een melding zijn. "Het levert inderdaad wel eens een reactie op", vervolgt Joyce. "Maar als je de mensen ter plaatse een uitleg geeft, zijn de meesten wel trots en willen ze juist graag in beeld."
Wat er dan precies allemaal in beeld komt, weet Joyce ook niet. "We hebben van alles en nog wat meegemaakt. Voor ons is het ook een verrassing wat ze kiezen om uit te zenden. We weten niet welke incidenten RTL oppakt."
Ik wil de andere kanten van ons vak laten zien
Joyce hoopt met de serie wat vooroordelen over politiewerk te ontkrachten. "We doen veel meer dan alleen 'bonnen schrijven'. Zo hebben we de afgelopen weken ook slechtnieuwsgesprekken gevoerd. Daarnaast hebben we meerdere aanhoudingen gehad, ook met verzet. Dat zijn de andere kanten van ons vak en die wil ik ook laten zien."
Bureau Arnhem is vanaf vanavond elke dinsdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4.
De nieuwe serie Bureau Arnhem begint vanavond op RTL 4.
De nieuwe serie Bureau Arnhem begint vanavond op RTL 4. © Politie