Stedendriehoek

Graffitispuiter valt door dak van bedrijf en raakt gewond

Graffitispuiter valt door dak
Graffitispuiter valt door dak © Rens Hulman / NewsUnited
ZUTPHEN - Een graffitispuiter is maandagochtend door het dak van een bedrijf aan de Zweedsestraat in Zutphen gezakt. De 20-jarige man uit Zutphen raakte daarbij gewond.
De man was op een afdak van golfplaten geklommen om graffiti op het bedrijfspand te spuiten, maar hij zakte door een van de platen. Hij is ongeveer drie meter naar beneden gevallen en op een betonnen vloer terechtgekomen. Het is niet duidelijk hoelang de man in zijn onfortuinlijke positie heeft gelegen.

Schreeuw om hulp

Medewerkers van een bedrijf ernaast hoorden hem om hulp roepen en schakelden de brandweer in. Die knipte het toegangshek van het bedrijf open, zodat de ambulance bij het slachtoffer kon komen.
De man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was hij bij kennis, maar verminderd aanspreekbaar, mede door onderkoelingsverschijnselen.
De brandweer heeft later nog met een hoogwerker de tas met wat spullen van de man van het dak gehaald.

Politie doet geen onderzoek

De politie doet geen onderzoek naar het incident, omdat het een ongeluk betreft. De man wordt daarom op dit moment ook niet vervolgd. Onderling wordt gekeken naar de oplossing van de schade.