Stedendriehoek

Fietser geeft vrouw (64) kopstoot na aanrijding

Een buschauffeur die het zag gebeuren, schoot de vrouw te hulp.
Een buschauffeur die het zag gebeuren, schoot de vrouw te hulp. © Persbureau Heitink
APELDOORN - Een 64-jarige automobiliste uit Apeldoorn heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Apeldoorn een kopstoot gekregen van een fietser. Dat gebeurde nabij de kruising van de Arnhemseweg met de Koperweg. Even tevoren waren de fietser en automobilist met elkaar in botsing gekomen.
De vrouw besloot op de kruising even te wachten voor ze in haar auto haar weg vervolgde, omdat er een andere auto met hoge snelheid aan kwam rijden. Op het moment dat ze weer wilde optrekken, hoorde de vrouw een klap.
Fietser deel automobiliste kopstoot
Het bleek dat er een fietser tegen haar auto aan was gereden. De fietser, een 36-jarige man uit Apeldoorn, vervolgde zijn weg, dus deed de bestuurder van de auto dat ook. Iets verderop besloot ze te stoppen om de schade aan haar auto op te nemen.
De vrouw zag op dat moment de fietser en is toen verhaal gaan halen. Na een gesprek tussen de twee kreeg de bestuurster volgens een politiewoordvoerder een kopstoot van de fietser. Daardoor belandde ze in de berm van de Arnhemseweg.

Buschauffeur biedt hulp

Een buschauffeur die het zag gebeuren, is gestopt om hulp aan te bieden. De vrouw is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft gesproken met één of meerdere getuigen, de 36-jarige man uit Apeldoorn is aangehouden.