Stedendriehoek

Beginnend bestuurder scheurt 100 kilometer te hard en is rijbewijs kwijt

De politie bekeurde meerdere bestuurders die de snelheidslimiet overschreden.
De politie bekeurde meerdere bestuurders die de snelheidslimiet overschreden. © ANP
APELDOORN - Een beginnend bestuurder is zaterdag geklokt met een gemiddelde snelheid van 198 kilometer per uur op de teller. Dat gebeurde op de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Holten.
Team Verkeer van de Politie Oost-Nederland hield zaterdag een controle op de A1 en zegt dat menig bestuurder zich niet aan de snelheid hield. "Hoewel je overdag op een autosnelweg al lange tijd nergens harder mag dan 100 km/u, kregen we soms de indruk dat veel automobilisten die regel even vergeten waren", klinkt het.
Het merendeel van de bestuurders die werden bekeurd, reed 140 km/u of 150 km/u. Van drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd, omdat zij de snelheidslimiet met meer dan 50 km/u overtraden. De beginnend bestuurder die 198 kilometer per uur reed was overigens niet de enige: ook een tweede bestuurder kwam in die buurt.

Rijbewijs geruime tijd kwijt

De officier van justitie beslist wat er gebeurt met de rijbewijzen van die laatste twee. De Politie Oost-Nederland spreekt de verwachting uit dat de bestuurders hun rijbewijs 'een flinke tijd' moeten missen.