Stedendriehoek

Vier gewonden bij zware botsing

Hulpverleners bij een van de betrokken voertuigen.
Hulpverleners bij een van de betrokken voertuigen. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Bij een zwaar auto-ongeluk in Apeldoorn zijn zaterdagavond vier personen gewond geraakt. Een personenauto met twee vrouwen kwam even voor middernacht in botsing met een tweede auto, met daarin een vrouw en een kind. Alle vier de inzittenden zijn naar het ziekenhuis gebracht.
De aanrijding gebeurde op de kruising van de Anklaarseweg met de Laan van Zevenhuizen. De auto met daarin twee vrouwen wilde volgens een videocorrespondent vanaf de Anklaarseweg de Laan van Zevenhuizen oversteken, toen het misging. Een auto uit tegenovergestelde richting ramde de eerste auto in de flank, waardoor dit voertuig meters verderop tot stilstand kwam.
Zwaar ongeluk, bekijk hier de beelden

Voorrangsfout waarschijnlijk oorzaak

De auto met moeder en kind draaide door de klap en kwam in tegenovergestelde richting tot stilstand. De politie heeft laten weten dat het ongeluk mogelijk kon gebeuren door een voorrangsfout.
Omstanders zijn de slachtoffers te hulp geschoten na het ongeluk. Meerdere brandweereenheden en ambulances kwamen bovendien ter plaatse. De brandweer moest twee personen bevrijden uit één van de auto's.
De politie sloot de kruising geruime tijd af voor hulpverlening en bergingswerkzaamheden.
Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Anklaarseweg met de Laan van Zevenhuizen
Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Anklaarseweg met de Laan van Zevenhuizen © Luciano de Graaf