Rivierengebied

Verdriet bij Hertenkamp Tiel na ruiming: 'De vrijwilligers zijn er kapot van'

Het Hertenkamp is voorlopig gesloten.
Het Hertenkamp is voorlopig gesloten. © Omroep Gelderland
TIEL - Bij het dierenpark Hertenkamp Tiel worden deze zaterdag zo'n honderd sierwatervogels geruimd. Nadat de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit deze week een uitbraak van vogelgriep op het Hertenkamp constateerde, werd besloten over te gaan tot een ruiming.
Voorzitter Stinus van Wakeren zegt dat de ruiming rond het middaguur nog volop gaande is. Nadat enkele dieren ziek werden, liet het Hertenkamp ze onderzoeken. De tests die volgden, bevestigden dat de dieren vogelgriep hadden.
Op het Hertenkamp zijn tientallen vrijwilligers actief, bij wie het trieste nieuws hard is aangekomen. Veel van hen hebben een beperking en verrichten als dagbesteding werkzaamheden op het park. "Voor hen is het echt een klap", aldus Van Wakeren.

Begrip in de stad

Het Hertenkamp, ook bekend als het Dierenpark Tiel, is een mini-dierenpark met verschillende excentrieke dieren en is een begrip in de stad. Er zijn geiten, ezels en lama's, maar ook verschillende volières met vogels.
Het Hertenkamp zal tot nader order dicht blijven. "We moeten het vanaf hier maar afwachten", aldus Van Wakeren.
Burgemeester Hans Beenakker van Tiel leeft mee met het getroffen dierenpark, laat hij weten. "Wij betreuren dit bijzonder nare bericht. Het dierenpark wordt veel bezocht door onze inwoners en de dieren zijn bij veel mensen geliefd. Ook leven we mee met alle vrijwilligers en medewerkers die met veel inzet en betrokkenheid zorgen voor alle dieren bij het Hertenkamp", aldus de burgemeester.
Bekijk beelden van de ruiming in Tiel:
Honderd vogels geruimd op Hertenkamp