Gelderland

Het weekend wordt droog en zonovergoten, met 16 à 17 graden

Dit weekend leent zich uitstekend voor een wandeling door de natuur.
Dit weekend leent zich uitstekend voor een wandeling door de natuur. © ANP
Het weekend is begonnen. Voor wie plannen heeft om zaterdag of zondag buitenshuis iets te ondernemen, heeft Weerplaza goed nieuws. Het blijft namelijk vrijwel het hele weekend droog en met name op zondag schijnt de zon uitbundig in onze provincie. De deskundigen voorzien een weekend met fraai najaarsweer.
Meteoroloog Roosmarijn Knol van Weerplaza voorspelt een wisseling van zon en stapelwolken op zaterdag, met een matige wind uit het zuidwesten. "Het warmt op tot ongeveer 16 graden", aldus Knol. Zondag wordt het zelfs nog wat beter, voor wie hoopte op aangenaam najaarsweer. "Dan wordt het echt zonovergoten, met minder wind. Gevoelsmatig zal het dan nog een stukje warmer zijn, zo'n 17 graden", aldus Knol. "Het blijft ook droog. Pas later op zondag zal de bewolking wat toenemen, dus we hebben flink wat zonneschijn voor de boeg."
Vrijdagavond nam de bewolking vanuit het westen steeds verder toe, wat in de nacht van vrijdag op zaterdag leidde tot buien op verschillende plekken in de provincie. Die buien trokken echter alweer vrij vlot weg, waarna opklaringen verschenen. Pas laat op zondag keert er weer wat regen terug.

Na het weekend

Vooruitkijkend naar de week die volgt, zegt Knol dat die stabiel lijkt te beginnen. "Maar in de loop van de week gaat de wisselvalligheid steeds meer toenemen. Dan komt dat rustige najaarsweer steeds meer onder druk te staan en gaat de temperatuur een klein beetje onderuit, zo richting de 15 graden. Het is even afwachten hoe snel die omslag zich gaat aankondigen. Tot die tijd moeten we maar genieten van het zonnetje en de aangename temperaturen."