Stedendriehoek

Chauffeur rijdt vrachtwagen muurvast in centrum

De vrachtwagen blokkeert deels de doorgang voor het winkelend publiek.
De vrachtwagen blokkeert deels de doorgang voor het winkelend publiek. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Een vrachtwagenchauffeur heeft vrijdagochtend zijn wagen met oplegger klemgereden in het centrum van Apeldoorn. Rond 9.30 uur wilde de chauffeur de Hoofdstraat inrijden, maar vervolgens kon hij de draai niet maken: de doorgang was te smal om verder te rijden. Daarna lukte het hem niet meer om de wagen achteruit te krijgen.
De oplegger stond uren overdwars in de Mariastraat: het winkelend publiek moest eromheen lopen om te kunnen passeren. Medewerkers van de gemeente plaatsten hekken om dat veilig te laten gebeuren. Daarnaast werden linten gespannen om voorbijgangers attent te maken op de situatie.
Een videocorrespondent die ter plekke ging, zegt dat de chauffeur de beschikbare ruimte waarschijnlijk heeft overschat. Bij zijn poging weg te komen raakte de chauffeur met zijn wagen een ruit van een leegstaand pand. In die ruit zit een grote barst.
Twee bergers hebben uiteindelijk de vrachtwagen met oplegger los weten te krijgen. Handhaving hield nieuwsgierig publiek op veilige afstand.