Stedendriehoek

Bestelbus veroorzaakt ravage bij boekwinkel

Een vrouw raakte gewond door de onderdelen die vielen.
Een vrouw raakte gewond door de onderdelen die vielen. © Luciano de Graaf
APELDOORN - De bestuurder van een bestelbus heeft een flinke ravage aangericht bij een boekhandel in Apeldoorn. De bus heeft overkapping bij de ingang van het pand aan de Hofstraat geraakt, waardoor een deel van het pand naar beneden is gekomen.
Volgens een videocorrespondent reed de bestuurder van de bestelbus over de stoep, toen deze een deel van het pand raakte. Daarop is een overkapping boven de ingang ingestort. Een persoon die aanwezig was bij de boekhandel op dat moment, is gewond geraakt aan haar hoofd. Ze is vermoedelijk geraakt door vallende delen en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Veel mensen zijn flink geschrokken.
De bestuurder van de bestelbus is volgens de videocorrespondent licht gewond geraakt en wordt nagekeken in de ambulance. Hij hoeft niet mee naar het ziekenhuis, maar gaat op eigen gelegenheid naar de huisarts.
De politie heeft de omgeving afgezet met linten, om mensen op afstand te houden. De brandweer is ter plaatse om de gevel te stutten. De politie doet onderzoek naar het ongeluk.