Liemers / Arnhem en omstreken

Alles is duur, met deze tips redt Wendy het met een minimuminkomen

Wendy.
Wendy. © Omroep Gelderland
ZEVENAAR - De inflatie blijft maar oplopen. En de prijzen stijgen. Steeds meer mensen krijgen financiele krapte. Zo ook Wendy die rond komt met een minimuminkomen. Hoe doet ze dat? "Ik neem alle aanbiedingen mee."
Door omstandigheden kwam Wendy in financiële problemen. De schuldhulpverlening moest haar helpen. Gelukkig is dat nu voorbij. Ze heeft geleerd om met weinig geld om te gaan. "Al heb ik nu niet veel méér te besteden dan onder de schuldhulpverlening", zegt ze. "Net als toen moet ik nu ook leven van 60 euro in de week. Dat is eigenlijk onmogelijk geworden met die gestegen prijzen."

'Ik lust alles'

Wendy spreekt over haar werk alsof het haar veel plezier brengt. Maar het blijft beknibbelen. Ze weet alle prijzen uit haar hoofd en noemt moeiteloos de prijzen van een doosje eieren, groente en fruit op. En weet precies waar welke aanbiedingen te vinden zijn. "Meestal begin ik op zondagavond alle folders voor de komende week te bekijken. Ik lust alles, dus neem alle aanbiedingen mee. Dan kan ik wel weer de week doorkomen."

'Scheelt allemaal weer'

Maar Wendy heeft meer tips: "Kortingsapp Too Good To Go. En sites waarvan je producten krijgt die je gratis mag testen. Het scheelt allemaal weer. En vooral bedenken of je dat product dat je in je hand hebt echt wel nodig hebt. Bij kringloopwinkels kan je heel veel goedkoper krijgen."
Allemaal tips die je leren omgaan met weinig geld. Wendy is een optimistisch mens: "Een heerlijke wandeling in het bos kan ik ook van genieten. En het kost niets", zegt ze ferm.
Wat Wendy zou doen als ze ineens wat extra geld zou krijgen? Haar ogen knijpen wat dicht. "Een weekje naar de zee zou ik graag willen." Maar dan knippert ze gelijk met haar ogen en komt terug uit de droom. "Maar ik zou ook geld op mijn spaarrekening zetten, want daar moet ik nu af en toe wel wat van afhalen om boodschappen te doen."
Een minima inkomen is een netto inkomen van 1311 euro of minder voor alleenstaanden en 1972 euro of minder voor gehuwden. Een inkomen van 2500 euro netto per maand geldt nu als modaal.