Rivierengebied

Omstreden dierenverhuurder weer gecontroleerd

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. © Ton Arbouw
APPELTERN - Bert's Animal Verhuur in Appeltern is afgelopen dinsdag opnieuw gecontroleerd op tekortkomingen. De verhuurder van dieren voor bruiloften, partijen en personeelsfeesten heeft een slechte reputatie op het gebied van dierenwelzijn.
Op 15 juni werd het bedrijf al gecontroleerd door onder meer de gemeente West Maas en Waal en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Toen is geconstateerd dat er illegale bouwwerken en een hondenfokkerij op het perceel van Bert’s Animal Verhuur staan.

Bedrijf riskeert boetes

Het bedrijf moest voor 30 september orde op zaken stellen anders zouden er boetes volgen. De gemeente heeft daarom afgelopen dinsdag opnieuw gecontroleerd. Wat er toen is vastgesteld komt later naar buiten, wanneer het rapport klaar is. Dat kan dagen tot enkele weken duren.
De gemeente benadrukt dat dit keer niet is gekeken naar het dierenwelzijn. Dat is een bevoegdheid van de NVWA en die was dit keer niet aanwezig bij de controle.
"Het dierenwelzijn gaat ons zeker aan het hart", laat een woordvoedster van de gemeente weten. "We zijn gewoonweg niet bevoegd."