Arnhem en omstreken

Levende standbeelden keren terug naar de plek waar het allemaal begon

In 2019 waren de levende standbeelden voor het laatst te zien in Arnhem.
In 2019 waren de levende standbeelden voor het laatst te zien in Arnhem. © ANP
ARNHEM - Het is zondag weer even als vanouds in Arnhem. Liefst 25 levende standbeelden zijn dan de hele middag te zien in de binnenstad. En daar is Karin Terwisse van de organisatie heel blij mee: "Arnhem is toch de bakermat van dit evenement. Daar is het allemaal ooit begonnen. We zijn dan ook heel trots dat, na het geweldige succes van de Parade der Kampioenen in 2019, de trein met de kampioenen weer terug is in het centrum van Arnhem".
Tijdens deze parade treden er alleen maar kampioenen op. Die komen uit het buitenland en natuurlijk ook uit Arnhem. Alle deelnemers stappen om 13.00 uur op een speciale trein vanaf het Audrey Hepburnplein bij filmtheater Focus. De trein maakt vervolgens een tour door de binnenstad, onderweg worden de beelden bij hun sokkels afgezet en zullen ze gaan optreden. Na het optreden worden de kampioenen weer op dezelfde wijze opgehaald en rondgereden tot ze weer bij het Audrey Hepburnplein zijn. Het hele spektakel duurt tot 17.00 uur.

Wereldwijde familie van standbeelden

Het World Living Statues Festival (WLSF) is in dertien jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal festival. Wereldwijd zijn er op dit moment zo’n vierhonderd professioneel werkende levende standbeelden. Allemaal hebben zij zich aangesloten bij het WLSF en vormen ze de basis van het tweejaarlijkse unieke festival in Nederland. Karin Terwisse: "Deze speciale middag is een soort van opwarmertje voor het Wereldkampioenschap. Dat is dit jaar in Alkmaar. Dus wie na zondag denkt, ik wil meer zien, die kan zondag 16 oktober weer zijn ogen uitkijken in de kaasstad Alkmaar!"