Arnhem en omstreken

Politie krijgt tips over grote brand in Arnhem, wat weten we tot nu toe?

Grote brand in centrum Arnhem, tientallen bewoners stonden in april op straat.
Grote brand in centrum Arnhem, tientallen bewoners stonden in april op straat. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond zes tips binnengekregen over een grote brand, die in april woedde in een meubelzaak aan de Boulevard Heuvelink in Arnhem en appartementen erboven. Wat is tot nu bekend over die brand, die voor miljoenen aan schade aanrichtte?
De brand ontstond op vrijdagochtend 15 april rond 4.00 uur. Een getuige hoorde glasgerinkel en probeerde zoveel mogelijk bewoners wakker te maken, meldt Opsporing Verzocht. "Ik werd wakker van knallen en gebonk op de deur", zo legt een van de bewoners uit. "De buurman waarschuwde me. Buiten zag ik een enorme vuurzee naast ons. Dan ben je direct wakker."

Bewoners in pyjama op straat

Tientallen bewoners moesten worden geëvacueerd, sommigen door de brandweer met een hoogwerker. Ze kwamen op straat te staan door de brand. "Ik ruik de rook overal", meldt een verslaggever die ochtend. "Zelfs ver van het pand af. De bewoners zijn nog in afwachting. Ze lopen in pyjama of joggingbroek over straat, Sommigen hebben al toestemming om weer naar binnen te mogen, maar voor de woningen boven het pand lijkt het mij kansloos."
De politie dacht al snel dat de brand aangestoken was, want om 3.50 uur 's-nachts verschenen twee mannen bij de ingang van de meubelzaak. Ze sloegen een ruit in, zo is op beelden te zien. Nadat ze brand stichtten, sloegen ze op vlucht. Het duo reed in een grijze Opel Corsa, op de kentekenplaten stond een X.

Motief nog onduidelijk

Wat het motief is van de brandstichting, is nog steeds niets bekend. Ook is nog onduidelijk wie de daders zijn en hun eventuele opdrachtgevers.
De totale schade loopt in de miljoenen euro's, aan de meubelzaak, appartementen en uitgebrande auto's. Daarom looft een verzekeringsmaatschappij een beloning uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding en veroordeling van de daders.

Zie ook: