Nieuws

Première Introdans aftrap van 'superdansjaar' in Schouwburg Arnhem

ARNHEM - Omroep Gelderland blikt deze week met Gelderse theaterdirecteuren en programmeurs vooruit op het nieuwe culturele seizoen.
Donderdag met Evelien den Ellen van de schouwburg in Arnhem. Dans en beeldend theater heeft een bijzonder plekje in de programmering.
Het theater begroet dit jaar vrijwel alle grote dansgezelschappen. Het Nationaal Ballet, het Scapino Ballet en natuurlijk het 'Arnhemse' Introdans. De première van de nieuwe voorstelling van Introdans is aanstaande zaterdag.
De voorstelling heet 'Meesterschap' en er zijn nog kaarten voor. Schouwburg Arnhem is blij dat de première in Arnhem is. 'We zijn bofkonten met Introdans als 'ons' gezelschap. We zijn dan ook heel trots dat ze bij ons in premiere gaan', aldus Den Ellen.

Songs for Drella

Behalve de première van Introdans komt ook het Scapino Ballet naar Arnhem voor een bijzondere voorstelling. Ze gaan 'Songs for Drella' dansen, gebaseerd op de liedjes van Lou Reed en John Cale.
Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Zo viert het Introdans Ensemble een feestje. Het gezelschap bestaat 25 jaar en viert dat met de voorstelling 'jarig'.