Gelderland

Deze verhalen geloof je bijna niet: poepen in auto en frietje van 225 euro

Dronken zijn kan voor vervelende gevolgen zorgen...
Dronken zijn kan voor vervelende gevolgen zorgen... © ANP
Een dronken jongen maakte afgelopen weekend een flink tripje. Na een avondje stappen in Antwerpen stapte hij in de taxi naar zijn hotel, maar hij liet zijn chauffeur hem naar Arnhem brengen, in plaats van de Belgische stad. Een dom foutje, maar met dronken mensen gaat het wel vaker fout... We zetten de meest bizarre, meest leuke en meest gênante dronkenmansverhalen van de laatste jaren op een rijtje.

'Ik kan alles'

De een denkt na genoeg drankjes dat hij alles kan. Zo dacht een dronkaard in Arnhem in december 2020 dat hij het verkeer wel even kon leiden op de weg. Het verkeer moest voorzichtig om hem heen rijden om er langs te kunnen. Missie mislukt dus. Agenten stuurden de man uiteindelijk naar huis.
De ander denkt dat je ook op de fiets de snelste weg naar huis vindt over de snelweg. Een dronken fietser reed in 2017 na 'een geslaagde kerstborrel' om 0.45 uur 's nachts naar huis over de vluchtstrook van de A1 bij Twello. Gewaarschuwde agenten trokken de fietser uiteindelijk van de snelweg af bij de afrit Deventer. Het kwam hem te staan op een geldboete.

Baldadigheid

Je hebt ook dronkaards die baldadig worden. Zo hield een 18-jarige man uit Dinxperlo een bijzonder souvenir over aan een dagje uit in Bocholt: een reclamebord met daarop het woord 'glühwein'. Hij deed dat volgens eigen zeggen in een dronken bui. Hij liep tegen de lamp, omdat hij het bord online te koop zette. De politie nam het bord in beslag en bracht het terug naar Duitsland.
Een duo in Nijmegen besloot in 2019 een grote vlag te stelen op het dak van het hotel Credible in diezelfde stad. De eigenaar van het hotel baalde, maar niet lang. Het duo kreeg de volgende ochtend gigantisch veel spijt en bracht de vlag terug samen met een bos bloemen.
Een 28-jarige man uit Doetinchem maakte het in 2021 een stukje bonter. Na een scooterbrand in de Houtsmastraat kwam de politie erbij. Maar terwijl een agent zijn werk aan het doen was, ging de man er vandoor met de politieauto en de politiehonden, die achterin de wagen zaten. De man werd gevonden met hulp van andere politiehonden en werd opgepakt.
Politieauto's zijn vaker het mikpunt van beschonken mensen. In 2015 kwam wijkagent Hans Zweers in Nijmegen iets bijzonders tegen. In een geparkeerde auto werd een dronken student ontdekt die in zijn broek had gepoept. De auto was bovendien niet van de student zelf. Na zijn actie kreeg hij ruzie met de eigenaar. De student moest de boel schoonmaken.

Op de verkeerde plek...

En je hebt natuurlijk van die beschonken types die na een avondje drinken op de verkeerde plek uitkomen. Een 17-jarige jongen uit Druten viel in 2017 een huis binnen en viel vervolgens in slaap, op de wasmachine. En nee, het was ook niet zijn eigen huis. De politie nam hem uiteindelijk in een rolstoel mee, omdat hij simpelweg te dronken was om nog te kunnen staan.
En een dronken Ier werd in 2015 aangehouden, omdat hij zo dronken was dat hij zijn eigen caravan niet meer kon vinden. De man was op vakantie, maar zat in zijn auto op de verkeerde camping te zoeken naar zijn caravan. Bij die zoekactie beschadigde hij ook zijn eigen auto. Politieagenten wisten hem uiteindelijk staande te houden.
En niet alleen Ieren kunnen er wat van, ook Duitsers verdwalen wel eens. Een dronken Duitser werd in 2016 van het Markermeer gehaald omdat hij, naar eigen zeggen, onderweg was van Strand Horst in Ermelo naar Engeland. Aangezien dat niet echt gaat en de schipper nogal wiebelde op zijn benen, werd de man meegenomen naar het bureau. Hij kreeg een vaarverbod en een proces-verbaal.
Een ander mooi verhaal kwam uit Tiel. Een dronken, ontklede, wandelaar werd door politieagenten naar een politiecel gebracht. Alleen dacht de man dat hij in zijn hotelkamer terecht was gekomen. Hij begon dan ook meteen met klagen over het ontbreken van een internetverbinding.
Een 20-jarige man uit Groningen was na een avondje stappen in Harderwijk zoek, maar nog wel redelijk helder. De man raakte zo dronken dat hij alvast terug naar huis was gegaan en liet zijn vader en vrienden in het ongewisse. De politie startte een grootschalige zoektocht in Harderwijk. De jongen werd nadat hij zijn roes had uitgeslapen uitgenodigd op het bureau en bood zijn excuses aan.

Duur frietje

Dan nog twee verhalen om mee af te sluiten. Na een avondje stappen gebeuren er altijd twee dingen: je moet plassen en je krijgt honger. In beide gevallen kan het flink mis gaan.
Een 70-jarige dronken man uit Wijk bij Duurstede had na een avondje drinken hoge nood en besloot langs een sloot in Rijswijk even af te wateren. Dat ging niet helemaal goed. Hij viel het talud af en lag vier meter lager in de sloot. De dronken man was nat geworden en zat onder de modder. Agenten wisten hem uiteindelijk in een politiebus te hijsen en zijn vrouw kwam hem ophalen.
Tot slot kreeg een dronken 32-jarige Apeldoorner honger na een avondje stappen. Hij wilde daarom een frietje halen bij de snackbar aan de Kweekweg. Dat ging alleen niet helemaal goed. Hij botste tegen een ruit en die sneuvelde. De man deed niet moeilijk en vergoedde de schade meteen. Het halen van het frietje kostte hem uiteindelijk zo'n 225 euro.