Noord-Veluwe

Ouders zijn bureaucratie rond leerlingenvervoer helemaal zat

Alfred Westerink en zijn vrouw Daniëlle zijn de bureaucratie rond het leerlingenvervoer helemaal zat
Alfred Westerink en zijn vrouw Daniëlle zijn de bureaucratie rond het leerlingenvervoer helemaal zat © Omroep Gelderland
'T HARDE - Ouders van kwetsbare kinderen voelen zich niet serieus genomen door de instanties als het gaat om leerlingenvervoer. Ze lopen tegen enorm veel bureaucratie aan en dat moet anders, maar niemand lijkt de verantwoordelijkheid te nemen. Om dat te veranderen, is een petitie opgezet om te werken aan een wet die er voor moet zorgen dat het leerlingenvervoer beter wordt geregeld.
Alfred Westerink is één van de ouders die zich uit durft te spreken. Regelmatig dient hij een klacht in, omdat zijn zoon Wouter niet tijdig of helemaal niet wordt opgehaald. Steeds weer loopt hij tegen muren op en heeft hij te maken met het bekende kastje-naar-de-muur-fenomeen. In de video legt hij uit waar hij tegenaan loopt:
Ouders zijn bureaucratie rond leerlingenvervoer zat

Petitie

Er is inmiddels een petitie opgezet om te vragen om maatregelen. Ook moet er een wet worden ingevoerd, die - net als bij ambulances - de aanrijdtijden van leerlingentaxi's moet garanderen. Daar wordt hard voor gelobbyd, onder meer door de organisatie Ouders en Onderwijs.