Gelderland

Doodzieke Jaimy (17) weet niet wat hij ziet op zijn verjaardag

Jaimy met zijn ouders
Jaimy met zijn ouders © RN7
NIJMEGEN - De ernstig zieke Jaimy uit Nijmegen kreeg zondag de verrassing van zijn leven. Als verjaardagscadeau reed een grote stoet motorrijders door de wijk Meijhorst. "Ik wil hem gewoon blij zien, want hij verdient dat", benadrukt initiatiefnemer Remy Alberto.
De 17-jarige Jaimy is een echte motorfanaat en daarom had zijn vriend een stoet ronkende motoren voor hem geregeld. "Hij is mijn maatje. Ik zie hem gewoon als mijn kleine broertje. Gewoon puur uit mijn hart, alles voor hem", zegt Remy tegen mediapartner RN7.

Zeldzame ziekte

Voor Jaimy kon het weleens zijn laatste verjaardag zijn. De jongen, die in een rolstoel zit, lijdt aan een zeldzame ziekte die niet te genezen is. Remy doet er alles aan om het gezin te helpen. "Ik ga een invalidebusje kopen voor zijn ouders. Dan kunnen ze Jaimy zelf ophalen en terugbrengen wanneer ze dat willen. Nu zijn ze afhankelijk van de taxi en dat is niet te doen. Dat is veel te duur."
Behalve een stoet motorrijders was er ook een drumband geregeld die Jaimy en zijn ouders door de straten begeleidde. Dat gebeurde onder luid applaus, want door het spektakel was de hele buurt uitgelopen. En natuurlijk werd er gezongen voor de jarige en was er taart.
Kijk hoe de stoet motorrijders door de wijk reed:
Lange motoroptocht voor doodzieke Jaimy (17)