Liemers

Rock-'n-roll in de kerk: muzikale dominee houdt Elvis Presley-dienst

In een wit pak, met lange bakkebaarden zong dominee Fred Omvlee in een volle kerk
In een wit pak, met lange bakkebaarden zong dominee Fred Omvlee in een volle kerk © Omroep Gelderland
WESTERVOORT - Een kerkdienst over drugs en rock-'n-roll. Het klinkt misschien als een gekke combinatie, maar het gebeurde zondag toch écht in Westervoort. De Werenfriedkerk was het decor voor een speciale Elvis Presley-dienst waarin het tragische levensverhaal van de zanger werd verteld. Maar veel kerkgangers kwamen vooral ook om mee te dansen op zijn muziek.
In een wit pak, met lange bakkebaarden staat dominee Fred Omvlee voor een volle kerk in Westervoort. Voor de speciale Elvis Presley-dienst heeft hij zich omgetoverd tot een échte Elvis. "Maar ik mag er van m'n vrouw niet in doorslaan", zegt hij lachend.

Ook verslaafden welkom in de kerk

De dominee die zo ongeveer ieder weekend wel in een andere kerk wordt gevraagd voor zijn Elvis-dienst, zingt hits als Can't Help Falling in Love, maar ook minder bekende nummers komen voorbij. Daarnaast wil Omvlee benadrukken dat hij het wel heel belangrijk vindt om ook het tragische levensverhaal van de zanger te vertellen.
De link tussen Elvis en het geloof is dan ook vrij snel gelegd. "Want dit gaat over het leven van heel veel gewone mensen. En ik wil duidelijk maken dat je zelfs als je bijvoorbeeld verslaafd bent nog gewoon welkom bent in de kerk."
De dienst is een groot succes, want alle kerkbankjes zijn bezet. En ook dominee Omvlee kijkt enthousiast toe hoe iedereen met hem meezingt en -danst. "Ik vind dit verrukkelijk om te doen, het geeft mij zoveel energie."
Benieuwd hoe de dienst eraan toe gaat? Bekijk de video:
Muzikale dominee houdt Elvis Presley-dienst