Gelderland

Dronken jongen pakt per ongeluk taxi van Antwerpen naar Arnhem

De taxichauffeur heeft in totaal zo'n 320 kilometer af moeten leggen.
De taxichauffeur heeft in totaal zo'n 320 kilometer af moeten leggen. © Pixabay
ARNHEM - Een dronken jongen heeft in de nacht van zaterdag op zondag een flinke trip gemaakt. Na een gezellige avond stappen in Antwerpen met twee vrienden, stapte hij in een taxi naar zijn hotel. Hij heeft zijn chauffeur alleen laten navigeren op het centrum van Arnhem, in plaats van zijn hotel in Antwerpen.
Doordat de man flink onder invloed was van alcohol, viel hij al snel in slaap op de achterbank, laat de politie weten. In de tussentijd legde de taxichauffeur - zoals hem was gevraagd - de rit van 160 kilometer af naar de Gelderse hoofdstad.
Zondagochtend, toen de taxichauffeur de feestganger wilde afzetten in Arnhem, bleek dat zijn klant niet kon betalen. Daarop besloot de chauffeur de politie in te schakelen. "Toen wij ter plaatse kwamen, bleek de jongen helemaal niets bij zich te hebben. Geen portemonnee, geen mobiel, geen geld. Hij kon dus echt niet betalen", vertelt agent Wouter.
Die taxichauffeur heeft hem op zijn blauwe ogen geloofd
Maar vond de chauffeur het dan niet opmerkelijk dat deze jongen helemaal naar Arnhem gebracht moest worden? "Dat hebben wij hem ook gevraagd. Hij heeft het wel nagevraagd bij die jongen. Maar de klant vertelde dat hij het zeker wel kon betalen. En die taxichauffeur heeft hem op zijn blauwe ogen geloofd."

Retour naar Antwerpen

De politie heeft na een gesprek met de jongen - die na aankomst in Arnhem ontwaakt was - besloten dat hij het beste weer mee terug kon gaan met de taxichauffeur. Ze moesten bij immers in Antwerpen zijn. "De klant gaf aan dat hij daar in een hotel verbleef me twee vrienden. Hij verzekerde dat zij de rekening van 800 euro wel konden betalen. Dus dat leek ons wel de makkelijkste oplossing."
Hoe het verhaal is afgelopen, weten de agenten uit Arnhem-Zuid niet. "Nee, dit is eigenlijk niet eens een politiezaak. Dat moet je als chauffeur en klant eigenlijk zelf oplossen, dus wij hebben verder niet veel kunnen betekenen. Toch wordt de politie wel vaker gebeld voor dit soort geschillen. "Het is wel vaker dat taxichauffeurs bellen omdat klanten niet kunnen betalen. Maar dit soort afstanden zijn wel bijzonder. En vooral de onnodigheid van dit ritje...", zegt agent Wouter lachend.