Noord-Veluwe

Grap met handboeien loopt uit de hand

Wilco en Kevin
Wilco en Kevin © Eigen foto
PUTTEN - Een gezellige avond met vrienden liep voor de 17-jarige Kevin uit Putten even anders af. Ze hadden een stel handboeien gevonden, en wilden proberen hoe het is om die om te hebben. Maar het sleuteltje bleek vervolgens onvindbaar. Uiteindelijk zat hij 2,5 uur vast in de boeien, vertelt Kevin zaterdag.
"We zaten te klooien met handboeien, een vriendin had die voor de grap om mijn pols gedaan", blikt Kevin terug. Net op het moment dat ze vastgeklikt werden, riep de eveneens 17-jarige Wilco: 'Ik kan het sleuteltje nergens meer vinden.' "Dat werd de politie bellen", merkt Wilco nuchter op. "Dus die hebben we gelijk gebeld."

Slijptol en knipschaar

De politie liet echter enige tijd op zich wachten. "Dus hebben we weer de politie gebeld", zegt Wilco. "Toen kwamen ze binnen vijf minuten." Maar een passende sleutel werd niet gevonden. De politie adviseerde de vrienden dan maar even langs de lokale brandweerkazerne te lopen.
De brandweer heeft de jongeman kunnen bevrijden.
De brandweer heeft de jongeman kunnen bevrijden. © Damian Ruitenga/NewsUnited
Ondertussen werden zo'n vijftien brandweerlieden opgetrommeld voor de bijzondere melding. Ze stonden wel even gek te kijken toen ze hoorden waarvoor ze waren opgepiept en Kevin met zijn handboeien zagen staan. De brandweermannen konden de jongen pas na zo'n 20 minuten bevrijden met behulp van een slijptol en knipschaar.

Paarsblauwe pols

Uiteindelijk liep de avond goed af: na een drankje op de brandweerkazerne met de brandweerlieden konden de twee vrienden weer naar huis, met een goed verhaal voor een verjaardag op zak. Kevin hield er wel een paarsblauwe pols aan over: "Het gaat nu wel goed. De pols is nog wel gezwollen en gevoelig."