Rijk van Nijmegen

Wie terroriseert het gezin in Nijmegen?

De politie zegt dat alle scenario's nog open zijn.
De politie zegt dat alle scenario's nog open zijn. © Jasper Lindner / Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De politie heeft nog geen tips ontvangen in de zaak van het geterroriseerde gezin in Nijmegen na een uitzending in opsporingsprogramma Bureau GLD. Het gezin leeft sinds deze zomer in angst na een reeks incidenten, waaronder een vuurwerkbom. De vader van het gezin wijst naar een café in de buurt als de boosdoener.
Het Nijmeegse gezin leeft al weken in angst. Sinds augustus zijn er elf voorvallen geweest waarbij het gezin werd bedreigd of erger: van stenen door de ramen tot een vuurwerkbom bij het huis. Bij dat laatste incident, twee weken geleden, werd de voordeur vernield en lagen er houtsnippers en glasscherven in de woning. Twee minuten voor de verwoestende klap stond de moeder van het gezin nog bij de deur.
Het opsporingsprogramma Bureau GLD besteedde woensdag aandacht aan de zaak, maar tips heeft die uitzending niet opgeleverd.
In de Gelderlander zegt de vader van het gezin een vermoeden te hebben wie er achter de vernielingen zit. Gasten van een café dat schuin tegenover het gezin zit, zouden bij een eerder incident hebben geroepen: ‘Kankermongool, je hebt het verdiend!’

Vader klaagde over overlast van café

De aanvallen zouden op de vader zijn gericht, omdat hij heeft geklaagd over geluidsoverlast. "Er wordt daar soms vier, vijf keer per week gefeest, soms tot kwart voor drie ’s nachts, terwijl hier mensen wonen die de volgende dag moeten werken", zegt hij in de krant.
Op Facebook reageren meerdere personen over de mogelijkheid van een ruzie tussen de vader van het gezin en de gasten van het café. "Ik woon al tien jaar schuin boven de kroeg en de enige keer dat ik echt tot laat 'herrie' heb gehoord was met het EK. (..) Ik hoop alleen dat het snel rustig wordt en blijft en iedereen zonder angst kan leven zoals het hoort", merkt iemand uit Nijmegen op.
Een ander reageert: "Ik ben geen getuige geweest, maar ik heb verhalen gehoord dat die man zelf overlast veroorzaakt. Nogmaals, of het waar is kan ik niet over oordelen, want ben er niet bij geweest. Enige wat ik wel kan en mag zeggen, is dat wat ook de aanleiding van dit alles is, dit soort dingen hoor je niet te doen. Ik hoop dan ook dat de daders gepakt worden."

Alle scenario's nog open

De politie kan desgevraagd geen verdere uitspraken doen over de inhoud van het onderzoek. Ook kunnen zij niets zeggen over de de mogelijke betrokkenheid van cafégasten of andere verdachten. "Alle scenario’s staan nog open. We hebben de blik nog breed", aldus een woordvoerder.