Rivierengebied

HEMA-vrachtwagen in de sloot

Zowel de vrachtwagen als de inhoud liggen in de sloot.
Zowel de vrachtwagen als de inhoud liggen in de sloot. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
ENSPIJK - Op de A2 bij Enspijk is donderdagochtend een grote vrachtwagen met aanhanger in de sloot geraakt. De chauffeur is naar het ziekenhuis gebracht.
Op beelden is te zien dat de aanhanger open is gebroken en dat de inhoud, vermoedelijk bestemd voor een bekend warenhuis, in de sloot is beland. Een ooggetuige die als een van de eersten ter plaatse was vertelt dat de chauffeur zelfstandig uit de vrachtwagen kon klimmen na het ongeluk.
"Ik was na mijn nachtdienst op weg naar huis en zag de vrachtwagen in de sloot liggen. Ik heb meteen mijn EHBO-koffer gepakt die ik altijd bij me heb om eerste hulp te verlenen." Al snel waren de ambulance en brandweer ter plaatse om het over te nemen, zegt hij. "Wat er precies gebeurd is weet ik niet. Ik ben allang blij dat er niet meerdere gewonden zijn gevallen."

Files

De vrachtwagen ligt nog in de greppel langs een boomgaard. Een videocorrespondent ter plaatse laat weten dat de combinatie aan het eind van de dag pas zal worden weggehaald, omdat er veel machines voor nodig zijn. De werkzaamheden zouden nu voor te veel files zorgen.
De chauffeur is naar het ziekenhuis gebracht.
De chauffeur is naar het ziekenhuis gebracht. © Marco van Deick/Persbureau Heitink