Rijk van Nijmegen

Koning Willem-Alexander uitgejouwd in Nijmegen: 'Schaam je kapot'

Demonstranten bij de opening van het nieuwe hoofdgebouw
Demonstranten bij de opening van het nieuwe hoofdgebouw © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Tijdens een bezoek aan het Radboudumc in Nijmegen is Koning Willem-Alexander uitgejouwd door een klein groepje demonstranten. De groep riep onder meer 'schaam je kapot'. De koning is op bezoek voor de opening van een nieuw hoofdgebouw.
De demonstranten roepen de koning na als hij uitstapt bij het gebouw en naar binnen loopt. Het gaat om een kleine groep die omgekeerde Nederlandse vlaggen omhoog houdt en 'schaam je kapot' zingt en scandeert. Er is veel politie aanwezig.
De Koning is vandaag in Nijmegen voor de opening van een nieuw hoofdgebouw van het Radboudumc.
'Schaam je kapot!' kreeg de Koning in Nijmegen te horen.

Nieuwe hoofdgebouw

Het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc is begin juli, na ruim twee jaar bouwen, in gebruik genomen. Het nieuwe pand is onderdeel van de ambitie van het Radboudumc om het hele ziekenhuis zo compact mogelijk in te richten en de huidige technologische mogelijkheden maximaal te benutten. Bij de inrichting is gekozen voor veel ruimte, daglicht en groen. De bouw en inrichting van het nieuwe pand, inclusief alle apparatuur, heeft zo’n 160 miljoen euro gekost.
Naast de openingshandeling woont de koning ook een presentatie bij over de totstandkoming en inrichting van de nieuwbouw. Ook gaat de koning in gesprek met een aantal medewerkers over onder meer hun werk en nieuwe werkomgeving.
Een verslaggever ter plaatse meldt dat de demonstranten niet gewacht hebben tot de koning klaar is. Bij zijn vertrek stonden er geen demonstranten, wel kreeg hij applaus van aanwezigen.
Eenmaal binnen verliep de opening weer zoals verwacht werd.
Eenmaal binnen verliep de opening weer zoals verwacht werd. © Omroep Gelderland
Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia werden vorige week tijdens Prinsjesdag ook uitgejoeld toen zij met de Glazen Koets door het centrum van Den Haag reden. Ook tijdens de traditionele balkonscène op Paleis Noordeinde klonken wanklanken richting de koninklijke familie.