Rijk van Nijmegen

Dodelijke steekpartij Nijmegen: 17-jarige verdacht van moord of doodslag

De politie op de dag van het steekincident.
De politie op de dag van het steekincident. © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - De 17-jarige jongen die zich na een dodelijk steekincident op zaterdag 17 september in Nijmegen bij de politie heeft gemeld, wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van moord of doodslag. De Nijmegenaar zit vast en is inmiddels uit beperkingen. De raadkamer beslist donderdag of hij in voorlopige hechtenis blijft.
In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 september heeft de politie een 23-jarige Nijmegenaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij. De man is sinds vorige week dinsdag weer op vrije voeten. De politie wil niet zeggen of hij nog een verdachte is.
Het onderzoek loopt nog en er zijn nog geen verdere aanhoudingen verricht. De politie doet geen mededelingen over de toedracht van de steekpartij, omdat dat deel uitmaakt van het onderzoek.

Klaarlichte dag

De steekpartij vond zaterdag 17 september op klaarlichte dag plaats op Plein 1944, in het centrum van de stad. Bij de steekpartij kwam een 21-jarige Nijmegenaar om het leven. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar hij overleed later aan zijn verwondingen.
Volgens de politie was er veel winkelend publiek in de buurt. Ze verzoekt getuigen die nog niet met het rechercheteam hebben gesproken, contact op te nemen.