Gelderse Vallei

Gewonden bij ernstig ongeluk op A1, weg na uren weer vrij

STROE - Op de A1 richting Amsterdam is maandagochtend ter hoogte van Stroe een ernstig ongeluk gebeurd. Daarbij zijn twee mannen van 22 jaar uit Apeldoorn zwaargewond geraakt.
Het ongeval gebeurde rond 8.30 uur. Het ging om een kop-staartbotsing waarbij een bestelbus, vrachtwagen en een personenauto betrokken waren.
Hulpdiensten kwamen na de melding massaal ter plaatse. Een traumahelikopter landde op de vluchtstrook. Beide slachtoffers zijn uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Snelweg urenlang dicht

De snelweg werd na het ongeval volledig afgesloten. Verkeer richting Amersfoort moest omrijden via de A50, A12 en A30. Rond 10.00 meldde Rijkswaterstaat dat de vluchtstrook was vrijgegeven, waarna de omleiding werd ingetrokken.
Rond 11.15 uur was de A1 weer helemaal vrij, Bijna twee uur eerder dan verwacht. "De afhandeling van het ongeval op de A1 bij Stroe verliep spoediger dan aanvankelijk gedacht", aldus Rijkswaterstaat.
De politie doet toedracht naar het ongeval.
Bekijk hier beelden van het ongeval:
Ongeval op de A1

Drukke ochtendspits

Het was maandagochtend in de spits erg druk op de weg. Op het hoogtepunt stond er in Gelderland zo'n 155 kilometer file. Dit kwam door ongevallen, maar vooral door de regen, zegt een woordvoerder van de ANWB. "Het verkeer moet dan toch meer afstand houden."
Op de A50 richting Arnhem stond tussen de knooppunten Bankhoef en Valburg ook een lange file. Ook daar was volgens de ANWB een ongeluk gebeurd met een vrachtwagen.
Verder was het druk op de A2, A12 en A30.