Rijk van Nijmegen

Gedenkplek op Plein 1944 afgeschermd met hekken

NIJMEGEN - De gedenkplek op Plein 1944 in Nijmegen is zaterdag met hekken afgezet. Volgens de politie ter plaatse zijn er vanmiddag ‘zichtbaar en onzichtbaar’ agenten in de stad aanwezig. "Als mensen een bloemetje komen leggen, worden ze verzocht daarna te vertrekken."
Bij de gemeente Nijmegen zijn signalen binnengekomen dat er zaterdagmiddag opnieuw een herdenking gaat plaatsvinden voor de 21-jarige Nijmegenaar, die precies een week geleden op klaarlichte dag werd neergestoken in het centrum van de stad. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar overleed later aan zijn verwondingen.
Er vond de dag na de dood van de man al een spontane herdenking in de stad plaats. Daarbij werd een man opgepakt die een steekwapen bij zich had.
Verslaggever Marjolein Deurloo legt uit dat ook ondernemers last ervaren van de jongeren:
Gedenkplek voor doodgestoken 21-jarige afgeschermd met hekken

Zes personen krijgen gebiedsverbod

Vanwege de dodelijke steekpartij op Plein 1944 heeft burgemeester Bruls zes jongeren uit een overlastgevende groep een gebieds- en groepsverbod opgelegd voor een groot deel van de Nijmeegse binnenstad. Verder raadt de burgemeester iedereen sterk af dit weekend naar een herdenking op het plein te komen. De hekken die nu zijn geplaatst, moeten een nieuwe bijeenkomst voorkomen.
Een 17-jarige jongen, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij, zit nog in beperking. De Nijmegenaar meldde zich kort na het incident zelf bij de politie.