Rijk van Nijmegen

Zes jongeren mogen maandenlang niet in hartje Nijmegen komen

De dodelijke steekpartij vond plaats op klaarlichte dag.
De dodelijke steekpartij vond plaats op klaarlichte dag. © John Beckmann/Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Naar aanleiding van de dodelijke steekpartij op Plein 1944 heeft burgemeester Bruls zes jongeren uit een overlastgevende groep een gebieds- en groepsverbod opgelegd voor een groot deel van de Nijmeegse binnenstad. Verder raadt de burgemeester iedereen sterk af dit weekend naar een herdenking op het plein te komen.
Het gebieds- en groepsverbod betreft volgens de burgemeester zes jongeren die betrokken waren bij overlast- en geweldsincidenten in en rond het centrum van Nijmegen. Het verbod geldt voor een periode van drie maanden.
Deze jongeren mogen zich in deze periode tussen 12.00 en 06.00 uur niet meer laten zien in het centrum, in en rond het Kronenburgerpark en op of rond de Oranjesingel.
Burgemeester Hubert Bruls: "Dit is een zwaar middel, maar het is nodig. Jongeren die zich in onze binnenstad misdragen, voor overlast zorgen en geweld niet schuwen, horen niet thuis tussen winkelend publiek en mensen die een leuke avond in Nijmegen willen beleven. Ik hoop dat dit een duidelijk signaal is voor hen en anderen en dat het rustig en veilig blijft in het centrum."