Arnhem en omstreken / Stedendriehoek

'Forse hinder', snelweg A50 komende weekenden weer dicht

Snelweg A50 nabij knooppunt Waterberg.
Snelweg A50 nabij knooppunt Waterberg. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink (archief)
ARNHEM - De A50 zit de komende weekenden dicht tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg in zuidelijke richting. Rijkswaterstaat gaat verder met het grote onderhoud aan de snelweg van Apeldoorn richting Arnhem. Volgens de wegbeheerder moet het verkeer rekening houden met 'forse hinder', dat vanavond al om 20.00 uur begint.
Op het traject tussen Beekbergen en Waterberg wordt het asfalt vervangen. Daarnaast zijn er werkzaamheden aan de bermen en wordt de vangrail opgeknapt. In het knooppunt Waterberg wordt gewerkt aan de verbindingsboog en de invoegstrook naar de A12.
De afsluitingen gelden in de weekenden van 23-26 september, 30 september-3 oktober en 7-10 oktober, steeds van vrijdagavond 20.00 tot maandagochtend 05.00 uur.
Wie van Arnhem naar Apeldoorn moet, kan wel gewoon gebruik maken van de A50.

Omleiding

Er wordt omleidingsroute ingesteld die met borden langs en boven de weg wordt aangegeven. Het verkeer moet omrijden via Barneveld en Ede. Automobilisten worden vanaf knooppunt Beekbergen omgeleid via de A1, de A30 en de A12.
Al met al ben je deze weekenden zo'n 30 minuten extra onderweg, verwacht Rijkswaterstaat.
Zo kom je op je bestemming tijdens de werkzaamheden aan de A50.
Zo kom je op je bestemming tijdens de werkzaamheden aan de A50. © Omroep Gelderland

Snelweg al eerder dicht

Het is niet de eerste keer dat de A50 op de schop gaat. Het afgelopen jaar was de snelweg vaker dicht voor werkzaamheden. Afgelopen zomer nog was de snelweg in de andere richting, dus voor verkeer naar Apeldoorn 16 dagen afgesloten.
Rijkswaterstaat voert grootschalig onderhoud uit op het gedeelte tussen Apeldoorn en Arnhem, omdat het volgens de wegbeheerder een belangrijke snelweg is in de verbinding tussen het noorden en zuiden van Nederland. Op 10 oktober zijn de werkzaamheden afgerond.