Stedendriehoek

Twee aangiftes na onklaar maken 'benzineslurpende' SUV's

Twee aangiftes vanwege banden leeglopen van SUV's
Twee aangiftes vanwege banden leeglopen van SUV's © Eigen foto
APELDOORN - De politie heeft twee aangiftes binnengekregen nadat onbekenden in Apeldoorn banden van 'benzineslurpende' SUV's hadden laten leeglopen. Andere gedupeerden wordt verzocht zich te melden.
Afgelopen weekend trof Elmer Harkema de achterband van zijn auto plat aan. Een briefje achter de ruitenwisser wijst in de richting van Tyre Extinguishers, een groep milieuactivisten die over de hele wereld autobanden van SUV's laat leeglopen. 'Je benzineslurper doodt', staat erop.
De milieuclub claimt in Apeldoorn zestien SUV's onklaar te hebben gemaakt. Eerder deden ze dat al in Den Haag, Amsterdam, Zwolle en Hengelo. 'SUV's en terreinwagens zijn een ramp voor het klimaat', stelt de club.

Reactie Tyre Extinguishers

De Tyre Extinguishers laat in een schriftelijke reactie weten één doel te hebben: 'Het onmogelijk maken om een ​​enorme vervuilende 4x4 te bezitten in de stedelijke gebieden van de wereld.'
De milieuclub zegt te willen wonen in steden met schone lucht en veilige straten. 'Door banden herhaaldelijk leeg te laten lopen en anderen aan te moedigen hetzelfde te doen, wordt het kleine ongemak van een lekke band een gigantisch obstakel voor het besturen van enorme moordende voertuigen door onze straten.'