Noord-Veluwe

Eigenwijze kat lift met vrachtwagen mee, waar is Pooh nu?

Susan zoekt haar poes.
Susan zoekt haar poes. © Susan Pelskamp
EEFDE - Pooh is weg. Sinds vorige week donderdag. De lapjeskat van Susan stapte pardoes in een vrachtwagen in Eefde en haar baasje zoekt haar nu in Barneveld.
"We staan met een bakje met brokken en we hebben de blaf van de hond, haar maatje, opgenomen. Dat laten we hier horen", vertelt de ongelukkige Susan Pelskamp uit Eefde. Sinds donderdag is ze haar lapjeskat kwijt, en die zoekt ze nu.
"Bij onze buren stond een vrachtwagen, want daar waren ze een vloer aan het leggen. Die vrachtwagen heeft dan, denk ik, een tijd opengestaan, en daar is Pooh ingesprongen. Nou dat hebben ze niet doorgehad en ze zijn er mee naar Barneveld gereden."

Buurman brengt raad

Susan heeft eerst twee dagen in de buurt in Eefde gezocht, maar die zoektocht bleef zonder resultaat: "Toen, ten einde raad, hebben we maar eens gevraagd aan de buurman om die vrachtwagenchauffeur te bellen. En toen kreeg ie het bericht dat bij die heren inderdaad een poes uit de vrachtwagen was gesprongen en toen weg is gerend.
"Toen had de één gezegd tegen de ander: 'oh, die loopt wel weer naar huis.' En vandaar dat er toen niet meteen een berichtje naar ons is gegaan", vertelt Susan. De kat is dus in Barneveld weggerend en baasje Susan zoekt daar nu. Op een plek die getipt werd nadat ze een berichtje op Facebook zette. Ze deelt ook flyers uit: "Nou die zijn we een beetje huis-aan-huis aan het verspreiden en aan mensen op straat aan het geven."

Eigenwijze dame

Pooh is gechipt en ze ziet er uit als een typische lapjeskat, vertelt Susan: "Ze heeft op haar rug stukken rood, zwart, grijs en wit. Ze is klein van stuk, ze is pas twee jaar oud." De kat laat zich ook niet alles zomaar welgevallen: "Het is wel een beetje dame met een eigenwijs karakter. Het is in principe een kat die zich niet makkelijk laat oppakken. Zo naar je toekomen en aaien, dat lukt ook nog wel. Maar als je haar oppakt, dat vindt ze meestal niet zo fijn."
Susan hoopt dat iemand haar kat gaat vinden. In Barneveld, in Eefde, of ergens op de 60 kilometer daartussen: "Het kan natuurlijk dat ze hier nog is, maar je hebt ook wel eens katten die gaan proberen naar huis te komen. We zouden het fijn vinden als iedereen tussen Barneveld en Eefde gaat kijken of ze Pooh herkennen."