Noord-Veluwe

Besmeurde badkamers en drollen in pannen: slaapgasten maken het bont

Tijdens een bedrijfsfeest op een vakantiepark in ’t Loo werd in een van de huisjes een ravage aangericht.
Tijdens een bedrijfsfeest op een vakantiepark in ’t Loo werd in een van de huisjes een ravage aangericht. © Dumpert / Google Street View
HET LOO OLDEBROEK - Het uit de hand gelopen bedrijfsfeest op een vakantiepark van Landal in ’t Loo maakt de tongen los. Veel mensen spreken schande van de bende die werd achtergelaten. Maar een duik in ons archief leert dat het zeker niet de eerste keer was.
In een video op de website Dumpert - die inmiddels al bijna 400.000 keer is bekeken - is te zien hoe een huisje bezaaid is met bierflesjes en een radiator van de muur is getrokken. Ook staat er een grote nepzebra, afkomtig uit het hoofdgebouw van het park.
"Wat een asociaal gedrag, zeg." "Schandalig." "Moesten ze thuis eens doen." "Laat ze het zelf opruimen, schoonmaken en repareren." Het zijn zomaar wat reacties op social media op de beelden van de uitgewoonde bungalow.

Drollen in pannen

Maar uit de reacties blijkt ook dat het geen uitzonderlijke situatie is. "Zou zo ons bedrijfsfeestje geweest kunnen zijn", reageert Jouri nog met een kwinkslag. Maar Ilona is serieuzer: "Ik heb ooit op een luxe vakantiepark gewerkt. Nette zakenmannen in pak bij aankomst. Na vertrek vonden collega’s drollen in de pannen! Of bijvoorbeeld een kont afgeveegd aan een handdoek en dat soort taferelen."

Hotelkamer vernield in Elspeet

Een voorbeeld van gasten die zich misdroegen, vinden we twee jaar geleden in Elspeet. Daar klaagden gasten van een hotel over enorme overlast. Er bleek behoorlijke schade aangericht in een van de kamers.
De ravage in de hotelkamer in Elspeet.
De ravage in de hotelkamer in Elspeet. © Politie Oldebroek (Twitter)

Ravage in Van der Valk Tiel

Ook in Tiel kunnen ze erover meepraten. Daar maakte een medewerker van Van der Valk een video van de ravage die door een Utrechts duo was achtergelaten. Te zien is onder meer hoe het bed overhoop is gehaald, lampen zijn gesneuveld en de badkamer is besmeurd. Schade: ruim 4000 euro.
Zo ziet de hotelkamer eruit waar een ruziënd stel huishield

Slaappiraten gaan ervandoor

In Deil werd hotel De Os en het Paard slachtoffer van zogenoemde slaappiraten, gasten die niet betalen voor hun overnachting. Een stel verbleef vier nachten in de bruidssuite en schoof 's ochtends aan voor een luxe ontbijt. In het holst van de nacht gingen ze er vandoor, een kamer vol peuken, bier en chips achterlatend.
In het holst van de nacht ervandoor zonder te betalen; 'slaappiraten' slaan toe
Het hotel in Deil bleek lang niet het enige waar de slaappiraten hadden toegeslagen. Onder meer in Arnhem, Elst en Apeldoorn was het ook raak. Waar deze hoteleigenaren achterbleven met de rekening, heeft het bedrijf dat de ravage in ’t Loo veroorzaakte beloofd alle schade te vergoeden.