nieuws

Mega-operatie op punt van beginnen; stationsgebied Nunspeet volledig op de schop

Wethouder Van de Bunte legt uit wat er allemaal moet gaan gebeuren
Wethouder Van de Bunte legt uit wat er allemaal moet gaan gebeuren © Omroep Gelderland
NUNSPEET - Wie nu rondrijdt in de buurt van het stationsgebied ziet al wel wat zaken die anders zijn, maar de komende tijd gaat het pas echt beginnen: De stationsomgeving in Nunspeet krijgt een facelift waarbij de huidige spoorwegovergang plaats maakt voor twee afzonderlijke tunnels. Eén onderdoorgang voor gemotoriseerd verkeer en één voor langzaam verkeer met hierbij ook een toegang tot het perron. Een mega-operatie die zeker 40 miljoen euro kost.
Restaurant Joris heeft al een nieuwe plek gekregen en er ligt al een heel stuk braak liggend land waar straks de twee tunnelbakken moeten komen. Nog heel even en de monsterklus gaat beginnen. In het najaar komt nog een kapronde om de laatste bomen te verwijderen, zodat het gebied heringericht kan worden en de onderdoorgangen kunnen worden aangelegd. Straks hoeft het verkeer dus niet meer te wachten voor het rode licht, maar kunnen de auto's onder het spoor door.
Verantwoordelijk wethouder Mark van de Bunte van Gemeentebelang legt in de video de plannen voor het gebied uit:

Aannemer

De komende tijd moet er uit 5 aannemers één worden gekozen die de klus gaat klaren. Eind dit jaar of begin volgend jaar moet dan daadwerkelijk begonnen worden met het bouwen.