Noord-Veluwe

Radiorel waarbij presentator werd uitgescholden nog niet opgelost

Ruzie op de radio tijdens een voetbalduel
Ruzie op de radio tijdens een voetbalduel © Pxhere
OLDEBROEK - De sportradiorel van afgelopen weekend in Oldebroek en Elburg is nog niet bijgelegd. Dat vertelt hoofdredacteur Bert-Jan Dokter van LOEmedia in Elburg dinsdag.
Luisteraars waren zaterdagmiddag getuige van een scheldkanonnade van verslaggever Henk Lodewijk van LocoFM die verslag deed van de wedstrijd Go Ahead Kampen - WHC.
Lodewijk wilde melding maken van een doelpunt, maar werd onderbroken door presentator Willem Vlieger, die wilde overschakelen naar een ander voetbalveld. Vlieger pikte het niet dat hij door Lodewijk werd uitgescholden, maakte het uur vol en stopte.
Luister terug hoe de presentator wordt uitgescholden:
Het gewraakte fragment op de lokale radio

'Steekt hand in eigen boezem'

Dokter vertelt dat hij maandag bij Vlieger in de uitzending was. "Hij is medewerker van zijn eigen programma's. Of hij weer sport wil presenteren, weet hij niet. Hij steekt de hand in eigen boezem, weet wat hij heeft getriggerd."
Henk Lodewijk wil Dokter niet spreken. "Hij heeft me wel via de app benaderd. Hij is niet blij met de aandacht", weet de hoofdredacteur van LOEmedia. "De uitzending komt wisselend uit beide studio's, komende week bij LocoFM, bij LOEmedia de week erna. Daar zijn meerdere opties voor."

Niet blij met aandacht in Voetbal Inside

Dokter is niet blij met de landelijke aandacht voor de rel. Het wordt onder meer benoemd bij Voetbal Inside. "Jammer als het lacherig wordt weggezet. Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Maar zo'n uitzending, daar hoopt niemand op. Zeker niet met deze mix die vrij veel tijd hierin steekt."
De besturen van beide omroepen zullen de kwestie binnenkort bespreken, is te lezen in een verklaring op de website van LOEmedia. 'Het bestuur van LocoFM heeft zijn excuses aangeboden aan de luisteraars, een excuus waar het bestuur van LOEmedia zich graag bij aansluit.'