Gelderland

Weer een verkeersregelaar aangereden

Een verkeersregelaar op archiefbeeld.
Een verkeersregelaar op archiefbeeld. © ANP
DOETINCHEM - In Doetinchem is maandagochtend voor de zoveelste keer een verkeersregelaar aangereden. Dat gebeurde bij de wegafsluiting van de Keppelseweg. De verkeersregelaar hield er een pijnlijke knie aan over.
Sinds midden augustus is de route naar Laag-Keppel vanwege werkzaamheden niet meer toegankelijk vanuit Doetinchem. Volgens een agente ontstond er onenigheid toen de automobilist vanaf het bedrijventerrein de afgesloten parallelweg op wilde draaien.
"De verkeersregelaar gaf aan dat die weg afgesloten is", zegt ze tegen mediapartner REGIO8. "Toen ontstond er een woordenwisseling en is de automobilist doorgereden en is de verkeersregelaar geraakt." Volgens haar ging het niet om een bewuste aanrijding.
De man is nagekeken door ambulancepersoneel, maar kwam er met een pijnlijke knie vanaf. Hij heeft zijn werkzaamheden na het incident hervat. Van de bestuurder van de auto ontbreekt ieder spoor. Hij riskeert een boete voor het negeren van een geslotenverklaring.

Meerdere aangiftes

Bij de wegafsluiting vonden volgens de gemeente de afgelopen weken zeker vier 'ernstige incidenten' plaats, waaronder het bewust inrijden op een verkeersregelaar. De politie zegt meerdere aangiftes in behandeling te hebben. "Op dit moment hebben wij nog niemand aangehouden en doen we nog onderzoek", aldus een woordvoerder.
De wegafsluiting bij Laag-Kappel duurt nog twee weken.

Zie ook: