Noord-Veluwe

Bedrijfsfeest loopt uit de hand: 'We betalen uiteraard voor de schade'

In een bungalow van Landal in ’t Loo is een ravage aangericht
In een bungalow van Landal in ’t Loo is een ravage aangericht © Dumpert / Google Street View
HET LOO OLDEBROEK - Bezoekers van een groot bedrijfsfeest op het vakantiepark van Landal in ’t Loo hebben een flinke bende achtergelaten. In een video die rondgaat op het internet is te zien hoe een huisje bezaaid is met bierflesjes en een radiator van de muur is getrokken.
De filmer, van wie de beelden op de website Dumpert zijn te zien, is hoorbaar onder de indruk van wat hij aantreft. “Dit is echt niet best”, klinkt het als hij de ravage in beeld brengt. In het huisje staat een grote nepzebra, die volgens de filmer afkomstig is uit het hoofdgebouw.
Het filmpje is al meer dan 200.000 keer bekeken. Veel mensen reageren verontwaardigd op de ravage in de bungalow. ‘Verschrikkelijk asociaal’, ‘schaamteloze vertoning’ en ‘zwijnen zijn het’ valt er onder meer te lezen.
We betreuren dat dit is gebeurd
Ook bij Dept Agency zijn ze niet blij met de ravage. Dat internationale marketingbureau, met hoofdkantoor in Amsterdam, hield een groot bedrijfsfeest op Landgoed ’t Loo. “We betreuren dat dit is gebeurd”, laat een woordvoerder weten.
Volgens haar was het ‘een fantastisch weekend’, dat werd bezocht door 2500 medewerkers uit veel verschillende landen. Het gaat om een jaarlijks festival voor al het personeel. “Dat dit gebeurt, is heel uitzonderlijk”, voegt ze daaraan toe.

Betalen voor de schade

Ook bij Landal noemen ze het ‘niet gewoon’ dat een vakantiehuisje zo wordt opgeleverd. Veel meer woorden wil een woordvoerder er eigenlijk niet aan vuilmaken. “Het park wordt op dit moment opgeruimd, zodat de gasten die vandaag aankomen in een schoon huisje terechtkomen.”
Hoe groot de schade is, kan de woordvoerder niet zeggen. Volgens haar is er goed contact met de huurder. Bij Dept Agency zijn ze blij met de reactie van Landal. “We betalen uiteraard voor de schade. En we nemen maatregelen zodat dit niet nog een keer gebeurt.”