Liemers

Gloednieuw drugslab ontdekt, arrestatieteam valt pand binnen

Het arrestatieteam gaat het pand binnen.
Het arrestatieteam gaat het pand binnen. © Persbureau Heitink
'S-HEERENBERG - Op een bedrijventerrein in ’s-Heerenberg heeft de politie zaterdag een drugslab in aanbouw ontdekt. Er werd nog niks geproduceerd, maar er stonden al wel spullen om synthetische drugs te maken. Dat meldt een woordvoerder van de politie ter plaatse.
Aan het begin van de avond rukten hulpdiensten uit naar de Ulenpasweg in ’s-Heerenberg. Politie stond met kogelwerende vesten op straat. De omgeving werd afgezet vanwege een ‘dreigende situatie’, zei een woordvoerder van de politie.
De politie riep een speciaal arrestatieteam op om assistentie te verlenen. Deze Dienst Speciale Interventies (DSI) viel het pand uiteindelijk binnen. De politie bevestigt dat er geen drugs of personen zijn aangetroffen.
De beelden van de inval:
Gloednieuw drugslab ontdekt op bedrijventerrein in 's-Heerenberg
Volgens een correspondent kwam de politie het drugslab op het spoor doordat iemand had geklaagd over wateroverlast bij het gloednieuwe pand. Toen de eigenaar kwam kijken, bleken de sloten te zijn vervangen. Daarop werd de politie ingeschakeld.
Het onderzoek naar het drugslab in aanbouw is nog in volle gang. Inmiddels is ook de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie naar ’s-Heerenberg gekomen. De verwachting is dat het drugslab zondag wordt ontmanteld.