Noord-Veluwe

Auto-ongeluk en steekpartij in zelfde dorp, minderjarigen zitten vast

De ravage na het ongeluk in Nunspeet.
De ravage na het ongeluk in Nunspeet. © Kees Verwijs/News United
NUNSPEET - De politie onderzoekt het verband tussen een steekpartij bij supermarkt Albert Heijn aan de Harderwijkerweg in Nunspeet en een auto-ongeluk in die plaats. Beide gebeurtenissen waren vrijdagavond.
Agenten kregen een melding van de steekpartij rond 21.30 uur, meldt een politiewoordvoerster. Drie mannen raakten gewond. "Agenten hebben twee verdachten aangehouden. De verdachten en slachtoffers kennen elkaar", zegt ze. De politie roept getuigen op zich te melden.
De drie gewonden zijn met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht. Twee van hen zijn 17 jaar, de oudste is 20. Omstanders hielpen de politie met het verlenen van eerste hulp, omdat het oudste slachtoffer er slecht aan toe was. Deze hulpverleners is slachtofferhulp aangeboden. Hoe het nu met het slachtoffer is, kon de woordvoerster van de politie zaterdagmiddag niet zeggen.

Verdachten nog vast

Op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij hield de politie twee verdachten van 17 aan. Ze meldden zich na het incident. De verdachten zitten nog vast.
Rond het moment van de steekpartij was er ook een eenzijdig auto-ongeluk op de Nijverheidsweg in Nunspeet. Drie van de vier inzittenden raakten gewond nadat de auto waarin ze zaten van de weg was geraakt. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.
De ravage na het ongeval.
De ravage na het ongeval. © Kees Verwijs/NewsUnited
Behalve de auto die van de weg schoot, raakten ook drie geparkeerde auto’s zwaar beschadigd. De politie onderzoekt de gebeurtenissen. Op dit moment wil de politie inhoudelijk niets zeggen over wat de incidenten met elkaar te maken hebben.
De politie is op zoek naar getuigen van beide incidenten. Die waren rond 21.30 uur in de buurt van de Harderwijkerweg.