Arnhem en omstreken

Herdenkingen in Arnhem: kom ik de stad nog in?

De Slag om Arnhem wordt vandaag herdacht.
De Slag om Arnhem wordt vandaag herdacht. © Omroep Gelderland (bewerking foto)
ARNHEM - De Slag om Arnhem wordt vandaag herdacht. Voor het avondprogramma wordt een flink deel van Arnhem afgesloten. Even opletten dus als je van plan bent naar de stad te komen.
Natuurlijk is het meest slimme plan met de trein, bus, fiets of lopend te komen. Vanaf Arnhem Centraal is het vijf minuten lopen naar de binnenstad en tien tot vijftien minuten lopen naar de Rijnkade waar de Bridge to Liberation het best te zien is. Houd wel in de gaten dat het regionale streekvervoer staakt. Check jouw route daarom ook op www.9292.nl

Afsluitingen

Tot morgenvroeg 06.00 uur is het fietspad van de John Frostbrug van noord naar zuid afgesloten vanwege Bridge to Liberation. Op het beschikbare fietspad van zuid naar noord zullen de (brom)fietsers en voetgangers in beide richtingen de brug overgaan.
Ook de Berenkuil, het plein waarvan (brom)fietsers en voetgangers gebruikmaken, is vandaag van 16.30 uur tot ongeveer 20.00 uur afgesloten.

Toch met de auto?

Stap je toch in de auto om naar Arnhem te komen, parkeer de auto dan in één van de parkeergarages . Na 18.00 uur geldt een parkeertarief van 50 cent per uur.
Kom je met de auto moet je met de volgende afsluitingen en omleidingen rekening houden:
De John Frostbrug wordt vandaag vanaf 17.30 uur afgesloten voor het autoverkeer in beide richtingen. Het verkeer wordt omgeleid. Rond 00.00 uur is de brug weer open voor het autoverkeer van zuid naar noord. De rijbaan van noord naar zuid is afgesloten tot morgenvroeg 06.00 uur.
Ook het Airborneplein is vanaf 17.30 uur dicht voor autoverkeer. Autoverkeer wordt omgeleid via de Nelson Mandelabrug en de Centrumring. Na de herdenking zal het Airborneplein zo snel mogelijk (rond 20.15 uur) vrijgegeven worden. De Oranjewachtstraat is vanaf ongeveer 20.00 uur afgesloten. De binnenstad blijft via omleidingen bereikbaar.

Nog even het programma van vrijdagavond:

  • 18.45 uur March over the bridge
  • 19.15 uur Kransleggingsceremonie Airborneplein
  • 20.30 uur Bridge to Liberation
  • 22.00 uur Einde herdenkingsavond
De uitzending van Bridge to Liberation is ook via Omroep Gelderland (online, tv en onze socials) te volgen.