Arnhem en omstreken

Bridge to Liberation: een kijkje achter de schermen bij de repetities

Jim Bakkum vertelt over zijn optreden tijdens 'Bridge to liberation'.
Jim Bakkum vertelt over zijn optreden tijdens 'Bridge to liberation'. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De John Frostbrug is precies op tijd klaar voor het herdenkingsconcert Bridge to Liberation. Na twee coronajaren zonder publiek, komen Arnhemmers en andere bezoekers vrijdag weer samen om de Slag om Arnhem te herdenken op deze historische plek. Omroep Gelderland sprak met musicalster Jim Bakkum en operazangeres Laetitia Gerards bij de repetities.
Voor het eerst in de historie van het evenement staat het podium vanwege de lage waterstand niet in het water, maar op de kade. Verder is de opzet hetzelfde gebleven. "Special effects, optredens van bekende artiesten en dansers maken er weer een verrassende experience van", aldus de organisatie.

Jim zingt liedjes over de oorlog

De repetities zijn in Musis Arnhem. Jim Bakkum licht een tipje van de sluier op over de liedjes. "Ik zing Soldier, dit is eigenlijk een vrij onbekend liedje van een zangeres genaamd Fleurie. En ik zing Try to remember uit de musical The fantastics. Dat is totaal anders. In ieder liedje zit wel iets wat met de oorlog te maken heeft."
Hij is onder de indruk van de locatie en de special effects. "Het wordt fantastisch." Rode draad van het spektakel en de grote show is en blijft de serieuze boodschap. Met de kennis van nu, terugkijken naar het verleden. Arnhem staat stil bij de impact van oorlog en de waarde van vrijheid.

Live-uitzending

De artiesten die optreden naast Jim en Laetitia zijn Wulf, Ben Saunders, Phion (=voormalig Gelders Orkest) en Introdans. Omroep Gelderland doet vanaf 20.30 uur live verslag van Bridge to Liberation.
Kijk naar beelden van de repetities en een interview met Jim Bakkum en Laetitia Gerards:
Jim en Laetitia leggen de laatste hand aan hun optreden