Gelderland

Zo moet jij nu omrijden naar Duitsland, snelweg A3 komende dagen dicht

De weg naar Duitsland is dicht.
De weg naar Duitsland is dicht. © Jordi Deckert/Eastview Media
BABBERICH - Automobilisten die naar Duitsland willen, moeten omrijden. De Duitse A3 richting Oberhausen is vanaf woensdagavond niet toegankelijk voor verkeer. De weg krijgt een nieuwe laag asfalt. Maandagochtend 19 september is de weg voor de ochtendspits weer open.
De A3 richting Oberhausen is dicht bij Emmerich, enkele kilometers over de grens bij Zevenaar. De snelweg is afgesloten vanaf de afrit Beek. De snelweg krijgt tussen de grens en afrit Emmerich-Ost nieuw asfalt. Het gaat eerst om de rijrichting vanuit Nederland. De Duitse snelweg is vanaf woensdag 14 september om 20.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Deze afsluiting geldt tot maandag 19 september. Dan gaat de snelweg om 05.00 uur 's ochtends weer open voor het verkeer.

Zo rijd je om

Verkeer wordt omgeleid via verschillende wegen vanaf knooppunt Oud-Dijk via de A18, de N316 en de N827. Vanuit Zevenaar is de snelste route via de A18 naar Zeddam en ’s-Heerenberg en vanaf daar de weg vervolgen via de B220 naar Emmerich. Via de Weseler Strasse en Netterdensche Strasse kom je dan weer uit bij de oprit Emmerich-Ost, waarna je weer verder kan op de A3 richting Oberhausen.
Emmerich verwacht een grotere verkeersdruk in de stad, maar er zijn geen extra maatregelen genomen. In het grensdorp Elten komt een stopverbod in de Schmidtstrasse, om verkeersproblemen te voorkomen bij de afrit van de A3 aldaar.

De andere kant

In oktober is de andere rijbaan van de A3 aan de beurt. Op woensdag 19 oktober om 20.00 uur wordt de weghelft naar Nederland (vanuit Emmerich) afgesloten voor alle verkeer. Maandag 24 oktober is de rijbaan vanuit Oberhausen naar Zevenaar dan weer open. Dan is er in totaal zo'n 160.000 vierkante meter nieuw asfalt gelegd.