Rivierengebied

Vrachtwagenchauffeur vliegt uit cabine bij zwaar ongeval A15

De veegwagen kantelde na de botsing
De veegwagen kantelde na de botsing © Marco van Deick / Persbureau Heitink
TIEL - Bij het ongeval met twee vrachtwagens op de A15 bij Tiel woensdagmiddag zijn de beide chauffeurs gewond geraakt. Een van hen slingerde uit de cabine en liep daarbij ernstig letsel op, meldt politie ter plaatse.
Het ongeluk gebeurde rond 14.10 uur. Een 66-jarige vrachtwagenchauffeur uit Heteren zou iets te ver over de vluchtstrook zijn gereden en achterop een veegmachine-vrachtwagen zijn gebotst. Die tolde door de klap, waardoor de 61-jarige chauffeur uit Geldermalsen uit het voertuig werd geslingerd.

Ernstig gewond

Het slachtoffer kwam tegen de vangrail terecht en raakte ernstig gewond. De veegwagen kantelde enkele meters verderop.
Kijk naar beelden van de ravage:
Chauffeur uit voertuig geslingerd bij ongeluk
De andere vrachtwagenchauffeur kwam bekneld te zitten in de cabine en moest door de hulpdiensten worden bevrijd. Beiden zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Snelweg urenlang dicht

De A15 richting Gorinchem was urenlang volledig afgesloten vanwege politieonderzoek en bergingswerkzaamheden. Het verkeer werd vanaf knooppunt Valburg omgeleid over de A50, A12, A20 A16. In beide richtingen stonden lange files.
Een woordvoerder van Rijkswaterstaat liet weten dat met name het politieonderzoek veel tijd in beslag neemt. "Er moet een geleiderail gerepareerd worden, maar dat wordt later op de avond gedaan. Dergelijke werkzaamheden voeren we altijd buiten de spits om uit", zegt hij.
Rond 19.15 uur was de snelweg weer vrij.