Gelderland

Het weer slaat om: houd je jas en paraplu maar bij de hand

Je paraplu bij de hand houden is de komende dagen geen overbodige luxe.
Je paraplu bij de hand houden is de komende dagen geen overbodige luxe. © Pickpik
ARNHEM - September bracht, naast een paar fikse buien, ook nog de nodige zonnige dagen met zich mee. Het einde van de zomer is echter wel in zicht. De komende dagen koelt het af in onze provincie, daarna mogen we ons langzaam maar zeker gaan opmaken voor het volgende seizoen: de herfst.
Afgelopen nacht viel er in onze provincie al wat lichte regen bij een temperatuur van 14 à 15 graden. Met die temperaturen krijgen we de komende dagen vaker te maken. "Het wordt echt wat frisser", voorziet meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza.
"De jas en de paraplu blijven wel nodig in het tweede deel van deze week. Deze ochtend trekt er een regenzone over het zuiden van Gelderland. Gaandeweg de ochtend trekt die zone wel geleidelijk weg naar het zuidoosten", aldus Klaassen, die denkt dat zon en bewolking elkaar woensdag zullen aflossen en de temperatuur klimt naar maximaal 20 graden.
Vanaf donderdag gaat de temperatuur stapje voor stapje naar beneden, te beginnen bij 18 graden. Vrijdag zakt het kwik nog wat verder en worden er vanaf de Noordzee buien aangevoerd. "Dan krijgen we echt een wisselvallig weerbeeld, met maximumtemperaturen tussen de 15 en 17 graden. Hoogstens."