Arnhem en omstreken

Schilderijtje van woning in Velp blijft groot mysterie

Het huis in Velp met het schilderijtje ernaast.
Het huis in Velp met het schilderijtje ernaast. © Jan Willem Gijsbers
VELP - De zoektocht naar de persoon die het huis van Jan Willem Gijsbers en Hilde Nagelkerke-Gijsbers fraai op het doek vervaardigde, is nog niet ten einde. Afgelopen zaterdag vond het stel uit Velp een pakketje in de brievenbus met daarin een schilderij van hun huis. Wie de afzender is, weten ze niet. Een oproep bij Omroep Gelderland en aanvullende media-aandacht heeft nog niet geleid tot de maker.
"We zijn er heel blij mee, het is heel leuk om zoiets te krijgen", zegt Jan Willem over het schilderijtje. Hij hoopt dat de schilder, die wel een briefje achterliet maar dat niet ondertekende, zich toch nog bij hen meldt.
Hilde zegt dat ze stiekem al had gehoopt op een succesje. "Nadat Omroep Gelderland het verhaal bracht, is het ook op Radio 2 en Radio 5 geweest. En op Facebook heeft het ook wat reacties gekregen. Maar we weten helaas nog steeds niet wie de schilder nu is. Sommige mensen gaven aan dat ze denken dat het van Kees Momma kan zijn. Die woont wel in Velp, maar heeft een andere stijl van tekenen en die zou ook andere woorden hebben gekozen in het briefje, denk ik", zegt Hilde.

Was het de vrouw die een foto maakte?

Voorlopig heeft het stel slechts één aanwijzing. "Een buurtvrouw vertelde ons dit weekend tijdens de buurtbarbecue dat ze laatst iemand zag die een foto van ons huis maakte. Dat was een vrouw van eind 30. Nou, die zou het zomaar kunnen zijn. Maar dat weten we dus niet zeker."
Hilde benadrukt dat haar man en zij vooral benieuwd zijn wie hun huis zo keurig heeft nageschilderd. "We zijn er echt blij mee en de buren zouden dit ook best wel willen", lacht ze. "Maar ja, we zijn nog geen steek verder gekomen in de zoektocht. Of ik het erg vind als we er nooit achter komen? Nee hoor, dan blijft het een mysterie en een leuk verhaal voor later. En dan nog houdt het schilderij een mooi plekje in ons huis."