Arnhem en omstreken

Pakketje maakt stel dolblij, maar wie is de afzender?

Het huis in Velp met het schilderijtje ernaast.
Het huis in Velp met het schilderijtje ernaast. © Jan Willem Gijsbers
VELP - Net zoals elke dag checkten Hilde en Jan Willem afgelopen zaterdag hun brievenbus. Er lag een pakketje in. Niets vreemds onder de zon, want dat gebeurt wel vaker. Maar dit pakketje was onverwachts en wel heel bijzonder.
Al zo'n zes jaar wonen Hilde Nagelkerke-Gijsbers en Jan Willem Gijsbers in een prachtig oud boerderijtje uit 1901, aan de Pastoor Koenestraat in het centrum van Velp. Het is een oud maar charmant twee-onder-één-kap huis. Er worden regelmatig pakketjes aan huis bezorgd, net zoals bij zoveel huizen. Maar afgelopen zaterdag vonden ze een heel bijzonder, niet besteld pakketje in de brievenbus, namelijk een schilderijtje van hun eigen huis.
Dit schilderij vonden Jan Willem en Hilde in de brievenbus.
Dit schilderij vonden Jan Willem en Hilde in de brievenbus. © Jan WiIllem Gijsbers

Een stuk karton

In het pakketje zat een stuk karton van zo'n 20 bij 30 centimeter, met daarop een schildering van hun eigen huis. "We waren helemaal verbaasd, het was een heel mooi, gedetailleerd schilderij op een stuk karton, waarschijnlijk een gedeelte van een oude doos. Er stond ook geen geadresseerde op het pakketje, maar er zat wel een briefje bij," aldus Jan Willem.

Anoniem

Op het briefje is te lezen dat iemand het huis heeft gebruikt ter inspiratie. "Beste ontvanger, om mijn schildertechniek te verbeteren heb ik mijzelf de opdracht gegeven elke week een klein schilderijtje te maken van dat wat ik onderweg tegenkom en deze weg te geven."
Ook is er te lezen dat het het tweede schilderijtje is in een reeks. Kennelijk zijn en worden er dus nog meer panden nageschilderd. Maar wie het heeft gemaakt? Dat is onduidelijk.
Dit briefje zat bij het schilderij.
Dit briefje zat bij het schilderij. © Jan Willem Gijsbers

Vereerd

"We wisten niet wat we zagen toen we het pakje open maakten, we vonden het vooral erg leuk! Een mooie tekening van ons huis stond al best een tijdje op onze wensenlijst en nu ligt het gewoon in de brievenbus", aldus Hilde. "Kennelijk was ons huis een goed object voor deze persoon, dat voelt toch wel als een compliment."
Toch zouden ze wel graag willen weten wie hierachter zit. "Al is het maar om diegene te bedanken met een bloemetje. Bovendien zijn onze buren ook erg gecharmeerd van het schilderij, misschien kan er door de schilder een extra exemplaar gemaakt worden voor hen." Dit schilderijtje krijgt in ieder geval een mooie plek in huis.
Heb jij ook een schilderij ontvangen van deze anonieme gever? Dan komen we graag met je in contact via omroep@gld.nl of stuur ons een appje via 06-22054352.