Gelderland

'Horrorlift' geeft slapeloze nachten in Nunspeet

De 'horrorlift' is het gesprek van de dag
De 'horrorlift' is het gesprek van de dag © Omroep Gelderland
NUNSPEET - Als Dick Maas een vervolg wil opnemen van zijn kassucces De Lift, dan kan dat in Nunspeet. Daar hebben ze in een seniorenflat namelijk een lift die ook geheel zijn eigen gang gaat. Onlangs heeft er nog iemand drie kwartier in vastgezeten. De 'horrorlift' zorgt voor slapeloze nachten bij menig bewoner.
Op het oog lijkt de lift in de seniorenflat heel gewoon. Maar je weet nooit of hij ook weer opengaat. Regelmatig zitten bewoners van seniorenflat 'de Clockenslach' in Nunspeet opgesloten en dus zijn ze bang.
Bewoonster Hanneke van Rosmalen is angstig. "Ik durf bijna niet naar beneden te gaan, want ik ben bang dat ik erin blijf zitten. Het is wel drie tot vier keer per dag mis met dat ding."
Namens de bewonerscommissie zegt Willy Lammers heel wat klachten te ontvangen. "Het speelt al een paar jaar, het is iedere keer trammelant. En de reparatie wordt vervolgens nooit afgemaakt." Volgens Lammers krijgen de bewoners elke keer smoezen te horen als het gaat om de liftproblemen.

Excuses

Het gebouw is eigendom van Habion, een organisatie die op meer dan 120 plaatsen in Nederland woonruimte aanbiedt aan ouderen. Het bedrijf laat weten het erg vervelend te vinden en biedt excuses aan. Volgens Habion is het euvel gevonden en wordt de lift zo snel mogelijk gerepareerd. In de tussentijd zijn er nood-trapliften geplaatst.

Kritisch

Bewoners laten weten dat het ook lastig is om met een rollator of rolstoel van de traplift af te gaan. Ze hopen dat Habio woord houdt en dat de lift inderdaad snel wordt gerepareerd.