Rivierengebied

Met regen en zónder treinen, maar met gratis Appelpop komt het goed

Inkomsten van Appelpop komt voor groot deel via de horeca
Inkomsten van Appelpop komt voor groot deel via de horeca © Omroep Gelderland
TIEL - Appelpop is het grootste gratis muziekfestival van Nederland en dat blijft ook zo. De organisatie is tevreden met het verloop. Vrijdagavond en zaterdag was het terrein goed vol en kwam het ook met de inkomsten goed. ‘We zijn tevreden’ zegt Joost van Ingen van de organisatie, ondanks de regen en de treinstaking van vrijdag.
Appelpop moet het hebben van sponsors en de inkomsten vanuit de horeca. ‘Ja een biertje is hier wat duurder dan op een ander festival, maar ja de entree is gratis’, zo opperde een bezoekster. Een biertje kost op het evenemententerrein 3,50 euro. Ook voor het toilet moet een dag- of weekendkaart gekocht worden. Voor 5 euro kun je het hele weekend voor de rest ‘gratis’ plassen.
Ook eerder op de vrijdagavond stroomde het terrein goed vol. Er was angst dat het aantal bezoekers tegen zou vallen door de staking bij de NS. Arriva reed wel op het traject Arnhem-Tiel en de gemeente had voor extra parkeergelegenheid gezorgd. Daardoor wisten nog steeds veel mensen het festivalterrein te bereiken.

Ook in de toekomst gratis

Voorzitter Kees van Keulen van de organiserende stichting denkt dat Appelpop ook in de toekomst gratis kan blijven. Ondanks de sterk stijgende prijzen is de organisatie nog niet ongerust. ‘De sponsoren van Appelpop hebben voor dit jaar bijna 20 procent meer opgebracht dan in het verleden’, vertelt Van Keulen.
Zaterdagavond sluit De Jeugd van Tegenwoordig Appelpop af. Ze vervangen Chef’Special, dat verstek moeten laten gaan door ziekte.
Is Appelpop wel écht gratis?